НХЛ предлагала на МОК хокеят да бъде включен в летните Игри


Н. Гавазов

НХЛ предлагала на МОК хокеят да бъде включен в летните Игри

Комисионерът от НХЛ Гари Батмън заяви, че лигата е предлагала на МОК да проведе олимпийския хокеен турнир през лятото, в рамките на летните Игри.

"Клубовете на НХЛ не искаха да участват в Олимпиадата. За това говорим от няколко месеца, ако не от година. Всичко, което направихме сега, потвърди това намерение", заяви Батман.

"Много разсъждават за това, че имаме интерес за международно придвижване. Това е така, но не и за сметка на загубата на три седмици на всеки 4 години. Ние организираме мачове в Швеция, в Китай. Има много възможности да се излезе на международно ниво, които не те карат да прекратиш сезона, за да отидеш на Олимпиадата", каза още комисионерът.

"Ще е хубаво, ако МОК пренесе олимпийския хокеен турнир за лятото. Ще сме във възторг от участието на наши играчи на Олимпиадата, защото това няма да повлияе на нашия сезон. А сега нашите клубове не искат да го прекъсват", добави Батмън.

"Впрочем, разговарях с представители на две-три лиги, а те ми казаха, че се надяват на пътуване до Олимпиадата. Попитах: "Защо?". Те казаха, че ако ние не отидем, тогава ще се принудят да пратят свои играчи, а това ще нанесе удар по техния сезон", завърши комисионерът.

 

  Сподели
136