Карлсон: Боклуци. Не разбирам това решение


Н. Гавазов

Карлсон: Боклуци. Не разбирам това решение

Защитникът на Отава Ерик Карлсон сподели мнението си за отказа на НХЛ да участва на Олимпиадата в Южна Корея. Напомняме, че собствениците на клубове в лигата от месеци са твърдо против участието на играчи от отборите си на Игрите в Пьончан 2018 заради допълнително натоварване на звездите от НХЛ, контузии и др. Една от най-съществените от тях е планираната 17-дневна пауза през февруари, когато сезонът в Националната футболна лига вече е приключил, а кампанията в бейзболната лига все още не е започнала.

В крайна сметка вчера бе решено играчи от Националната хокейна лига да не участват в олимпийския турнир в Пьончан през 2018 година, независимо от националността на спортистите. Това слага край на серията от пет поредни Олимпиади, в които участваха хокеисти от лигата.

"Боклуци. Не разбирам това решение. Ние тук нищо не решаваме. Хокеистите по света имат късмет, че направиха това с нас. Ще е много неприятно, ако наистина не заминем на Олимпиадата. Който и да е взел това решение, понятие си няма какво прави", заяви Карлсон.

 

  Сподели
110