Надал сгази Сок и е на полуфинал в Маями


Н. Гавазов

Надал сгази Сок и е на полуфинал в Маями

Бившият номер едно в света Рафаел Надал е на полуфинал в Мастърс 1000 турнира в Маями. Испанецът победи №13 в схемата Джак Сок с 6:2, 6:3 за един час и 23 минути игра, без да даде никакви шансове на съперника си.

Матадора набързо поведе с 3-0 след пробив във втория гейм. До края на сета Рафа реализира нов пробив, след който приключи с 6:2. Сок започна уверено във втория сет, пробивайки Надал в откриващия гейм, а след това затвърди преднината си за 2:0. Американецът имаше четири възможности за втори пробив, но
Надал не позволи това да се случи и на свой ред спечели следващите четири гейма, за да осъществи пълен обрат до 4:2 и в крайна сметка да спечели сета с 6:3.

Следващият съперник на испанеца е Фабио Фонини от Италия, който отстрани №2 Кей Нишикори с 6:4, 6:2. Любопитното е, че балансът между двамата е 7 - 3 в полза на Надал, но в двубоите от 2015-а насам съотношението е 3-3. Последната среща бе миналата година на клей в Барселона, когато Надал се наложи с 6:2, 7:6(1).

Днес са останалите два четвъртфинала в Маями. В тях се срещат Роджър Федерер - Томаш Бердих (около 19:00 часа българско време) и Александър Зверев - Ник Кириос (около 23:00 часа българско време).

 

  Сподели
88