Хорнър: Задачата пред Хамилтън е по-лесна от тази на Росенберг


Н. Гавазов

Хорнър: Задачата пред Хамилтън е по-лесна от тази на Росенберг

Ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнър сподели мнение за предстоящото сражение за титлата между Хамилтън и Росберг във финалния за сезона Гран при в Абу Даби.

"Разбира се, Нико има какво да губи. Струва ми се, че ще му е лесно да попадне в топ 3 и да постигне резултата, но сега жизнените цикли на двигателите са към края си, а това се отнася и за скоростната кутия. Предполагам, че Росенберг ще е внимателен, повече от друг път и постоянно ще гледа задното огледало. За него абсолютно всичко е на везната. Задачата на Люис е по-лека, защото натискът е именно върху Росберг", заяви Хорнър.

"Вече видяхме такава ситуация преди няколко години с Фернандо Алонсо. Товага Себастиан Фетел нямаше какво да губи. Той просто излезе и спечели гонката. Ще кажа на пилотите ни просто да излязат и се борят за победа, защото битката за титлата не ни вълнува. Исакаме да постигнем максимален резултат. Ако в неделя двете ни машини се окажат преди Росберг, тогава за Люис ще станем най-добрите приятели", каза още босът.

"Люис няма смисъл да печели надпреварата в първия полукръг. Ако е достатъчно напред и достатъчно умен, той ще се опита д задържи съперниците си и да събере плътна група, за да може зад него да се развърне борба за позиции. Тогава резултатът може да се окаже в негова полза. При всички положения ни очаква много интересен Гран при", заяви Хорнър.

 

  Сподели
232