Мъри победи Вавринка и се класира за полуфиналите


Н. Гавазов

Мъри победи Вавринка и се класира за полуфиналите

Световният номер 1 в света на тениса Анди Мъри победи шампиона от US Open Стан Вавринка и се класира за полуфиналите на финалния турнир на АТП в Лондон. Шотландецът изигра най-впечатляващия си двубой от началото на турнира и се наложи с 6:4, 6:2. Той записа трети успех от три мача и си гарантира първото място в крайното класиране на група "Джон Макенроу".

Втората позиция остана за Кей Нишикори, който по-късно играе с Марин Чилич в последната среща от груповата фаза на турнира.

В полуфиналите Мъри ще се изправи срещу Милош Раонич, а Нишикори ще срещне Новак Джокович, който завърши първи в група "Иван Лендъл" с три победи от три мача.

Мъри, който никога не е достигал мача за титлата във финалите на АТП, продължава ожесточената битка с Джокович за първото място в световната ранглиста през този сезон, като вариантите са три. Ако и двамата отпаднат в полуфиналите, Мъри ще запази лидерската позиция, но ако само един от тях продължи към мача за титлата, той ще приключи сезона на върха. При класиране на двамата за финала, шампионът в Лондон ще бъде номер 1 през тази година.

 

  Сподели
266