Гуардиола: Сезонът ще ни зарадва, ако продължаваме с тази игра


Н. Гавазов

Гуардиола: Сезонът ще ни зарадва, ако продължаваме с тази игра

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за срещата с Борусия Мьонхенгладбах от първия кръг ма груповата фаза на Шампионска лига.

"Днешният мач бе най-важният на дадения етап от сезона. Отчитайки силния опонент и натискът, който изпитвахме, ние се представихме много добре, играчите показаха високо ниво на футбола", заяви Гуардиола.

"Добре се познавам с Борусия. Треньорът на този отбор ни създаваше немалко трудности, когато ръководех Байерн. Сега доминирахме и играхме агресивно с топката и без нея, съперникът имаше трудности при сдържането на нашето настъпление", каза още испанецът.

"Много съм доволен. Знам, че тази победа бе постигната с труд и разбирам колко е важна. Ако не бяхме взели трите точки сега, тогава щеше трудно да се борим със Селтик и Барселона. Ако отборът продължава да играе както сега, убеден съм, че сезонът ще ни радва", добави мениджърът.

"Силва няма сериозен проблем. Заменихме го от предпазливост. Не знам, дали той ще може да играе срещу Борнемут, но се надявам, че ще бъде в строя за мача със Суонзи", завърши Гуардиола.

 

  Сподели
92