Монако с нова победа над Виляреал, Селтик също отива в групите на ШЛ


FUTBOL-TV

Монако с нова победа над Виляреал, Селтик също отива в групите на ШЛ

Монако победи Виляреал с минималното 1:0 в среща-реванш от плейофите за попълване групите на Шампионската лига. Първата среща отново бе загубена от "Жълтата подводница" - с 1:2 и така отпада от турнира за сметка на днешния си съперник. Единственият гол днес бе дело на Фабиньо в 92-ата минута, като той бе точен от дузпа.

В друга интересна среща Селтик за малко да се провали в реванша с Апоел Беер Шева. Шотландският шампион имаше преднина от 5:2 след първия двубой в Шотландия, но в Израел загуби с 0:2, като до последно трепери за мястото си сред най-големите клубове в Европа.

Домакините определено могат много да съжаляват, че не отстраниха "детелините", тъй като пропуснаха няколко добри положения и дузпа. В 15-ата минута Апоел получи правото на 11-метров удар, но Маран Ради не успя да отбележи. В 21-ата минута все пак Бен Сахар откри резултата, а в 48-ата минута Овидиу Хобан удвои преднината на своя тим. В крайна сметка Селтик оцеля и се класира за груповата фаза на най-силния клубен турнир в Европа.

  Сподели
185