Копенхаген - АПОЕЛ: Стари сметки за уреждане


Н. Гавазов

Копенхаген - АПОЕЛ: Стари сметки за уреждане

ФК Копенхаген - АПОЕЛ Никозия
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 16.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Копенхаген посреща АПОЕЛ в първи мач от плейофите на Шампионска лига в опит да си осигури комфортна преднина. Сблъсъкът между тези два отбора е любопитен и от гледна точка на това, че датчаните ще търсят отмъщение за неуспеха си през сезон 2009/19, когато на този етап от състезанието имаха за съперник същия отбор. Тогава кипърци спечелиха с 3:1 у дома си, а мачът в Дания завърши с минимална победа за домакините - 1:0. Освен това, Копенхаген е зажаднял за добро представяне, след като пропусна да играе в Шампионска лига през последните два сезона.

АПОЕЛ пристига със самочувствие, след като на три пъти за последните шест години игра в групите на престижния европейски клубен турнир. Нешо повече, кипърският колектив достигна до четвъртфиналите на състезанието през сезон 2011/12, където бе елиминиран от Реал Мадрид. Надеждите на островитяните за добро представяне са свързани и с желанието да променят отрицателната си статистика срещу датските отбори - 3 победи, 1 равен и 4 загуби е балансът на АПОЕЛ срещу скандинавците.

Копенхаген направи отличен старт на сезона и е без загуба в 9 мача със 7 победи и 2 равенства. Отборът играе силно у дома си и спечели всичките си 5 мача досега. Балансът на АПОЕЛ е по-умерен - 2 победи, 2 загуби и едно равенство.

Фаворит в мача е Копенхаген, който вкарва средно по 3.2 гола у дома и очакванията са, че датчаните ще отбележат поне две попадения. Проблемът е, че АПОЕЛ умело затваря подстъпите към вратата си и умело контраатакува, което ни кара да не се съгласим с мненията на някои специалисти. Ако гостите издържат първоначалния натиск, те имат всички шансове да се приберат без загуба и в този смисъл мачът тази вечер дава различни варианти за игра и е много привлекателен за почитателите на залозите и най-вече за онези, които обичат риска. Ние пожелаваме успех на всички, които няма да пропуснат тръпката да играят тази среща и оставаме твърдо на позицията, че съперниците няма да се победят.

Прогноза: Копенхаген - АПОЕЛ 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187