Динамо Загреб и Ред Бул Залцбург няма да се победят


Н. Гавазов

Динамо Загреб и Ред Бул Залцбург няма да се победят

Динамо Загреб - РБ Залцбург
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 16.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Тасос Сидиропулос (Гърция)

Динамо посреща Залцбург в първи мач от плейофите за класиране за групите на Шампионска лига в опит да повтори миналогодишния си резултат и отново да участва в груповата фаза на престижния турнир. Хърватите имат опита с три участия в групите на Шампионска лига, като и в трите случая завършиха на последно място в квартетите си. Въпреки това, миналогодишното представяне ще бъде запомнено с победа 2:1 над Арсенал.

Динамо достигна до тук, след като отстрани Вардар Скопие с общ резултат 5:3 във втория квалификационен кръг, а в предишната фаза и Динамо Тбилиси с общ резултат 3:0.


Ред Бул Залцбург никога не се е класирал за групите в Шампионска лига, въпреки инвестираните средства в клуба. Това още повече учудва, като се има в предвид факта, че австрийците 12 пъти са участвали в квалификациите. През този сезон Ред Бул елиминира Лиепая след победа с 1:0 у дома и 2:0 в Латвия. По почти подобен начин се разви и противопоставянето с Партизан - победа с 1:0 в Албания и успех с 2:0 у дома.

Динамо играе силно пред собствена публика и е без загуба в 15 мача, с 14 победи и едно равенство. Последното поражение в официален мач е срещу Байерн Мюнхен през декември 2015 година.

Предимството на гостите обаче е в това, че те нямат загуба в предишните четири мача срещу Динамо, като спечелиха три от тези двубои. Освен това загребчани имат лоша статистика срещу австрийски отбори.

Всичко това предполага яростна битка утре вечер на Максимир и най-сигурният залог е, че ще видим повече от 2.5 гола в мача, както и това, че и двата отбора ще вкарат гол.

Прогноза: Динамо Загреб - Ред Бул Залцбург 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153