Фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг


Н. Гавазов

Фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг

Фенове на Цървена звезда устроиха безредици в България в навечерието на първия мач от третия кръг на квалификационния кръг на Шампионска лига срещу Лудогорец, съобщават сръбски източници.

Безредиците са се състояли тази сутрин в курорта Слънчев бряг. Арестувани са 45 човека, според сръбски медии, основната част от нарушителите са членове на фен клубовете от Пирот и Нови Сад.

Около пет часа сутринта е получен сигнал за сбиване между чужди граждани, което е накарало полицията в Несебър да изпрати велопатрули. Няколко минути по-късно е било получено ново обаждане за побой над полицейски служители. Тогава полицията изпратила всички налични полицейски наряди и служители. По-късно става ясно, че двама полицаи са с нанесени рани, хематоми в областта на главата и порезна рана в теменната област. В помощ на служителите на МВР се включили и граждани като трима от тях също са пострадали. Единият е с фрактура на ръката, крака и повърхностни рани.

Полицаите са произвели 4 изстрела със стоп патрони, като сбиването е прекратено едва след пристигане на останалите полицаи. Участниците в боя се разбягали, като се разпитват само петима български граждани и четирима полицаи.

Полицията е получила сигнал и за счупено стъкло на такси. Органите на реда установяват, че фенове на Цървена звезда, са нанесли побой на водача. Пострадали са и двама български граждани, притекли се на помощ на таксиметровия шофьор.

 

  Сподели
193