Фиорентина - Байерн: Вълнуващ спектакъл, без победител


.

Фиорентина - Байерн: Вълнуващ спектакъл, без победител

Фиорентина - Байерн Мюнхен
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано Маленко


И така, Фиорентина приема немският колос в среща - реванш от осминафиналите на Шампионската лига и ще се опита да извърши малък футболен подвиг за да продължи на четвъртфинал. В рамките на 27 кръг от Серия А „скуадра виола" загуби у дома си от Ювентус. Отборът на Прандели доминираше, но типично за себе си „заспиваше" в средата на двете полувремена и от това се възползва играещите рационално торински футболисти. Освен това Дзакерони проведе много сполучливи смени и в резултат, фиаското на „ла виола" се превърна в шесто домакинско от началото на сезона. Отборът се намира на десето място с 35 точки, но никой не унива и бодро се раздават интервюта в които се обещават нови страници във футболната история

Реално погледнато представянето на европейската сцена е повече от сполучливо, след като в групата на смъртта Фиорентина изхвърли английския Ливърпул, а след Бордо има най-много точки от всички отбори в груповата фаза на Шампионската лига. В първата среща от осминафиналите мнозина предричаха, че на „Алианц Арена" „виолетовите" ще бъдат пушечно месо, но се оказа, че това не е така и италианският отбор почти си беше тръгнал от стадиона с хубавия турнирен резултат 1:1, когато главният съдия отказа да види засадата от която Клозе вкара победния гол за Байерн Мюнхен. Впрочем и загуба с 1:2 не е лош като резултат, защото само един гол делят „ла виола" от подвиг.


Байерн Мюнхен един ден след своя 110 годишен юбилей оглавиха най-сетне таблицата за временно класиране - нещо напълно нормално, защото от 12 мача в Бундеслигата баварци постигнаха 10 победи и две равенства, и надеждите са, че до края първото място няма да бъде изпуснато. В последния кръг при гостуването си на Кьолн мюнхенци не успяха да победят и дори догонваха в резултата, но явно мислите на играчите бяха насочени повече в посока „Артемио Франки"

В Шампионската лига Байерн бе в една група с Бордо и Ювентус, а резултатите които бяха постигнати преди последния кръг се покриваха идеално с лошия старт на сезона в в Бундеслигата. В последния си мач от груповата фаза мюнхенци унижиха „Старата госпожа" насред Торино с 4:1 с което изхвърлиха италианския отбор от турнира и така трябваше да се изправят на осминафинала срещу друг отбор от Апенините. В първата среща като домакини не видяхме най-доброто от хората на ван Гаал, но все пак победата дойде, макар и с гол от засада на Клозе, но всички знаем, че победа с 2:1 е крайно несигурна и прави развръзката непредвидима.


В кадрово отношение Фиорентина няма проблеми. Единствено Гоби няма да играе заради червения си картон в първия двубой между двата отбора, но това няма да повлияе кой знае колко на защитната линия, защото в лицето на Паскуал и Фелипо наказаният за три мача защитник има достойни заместници. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Джилардино отпред а зад него както винаги ще застане Йоветич. По крилата ще се разположат Варгас и Маркиони, а в опорната зона Санети и Монтоливо.

Байерн Мюнхен пристига без контузения Демикелс, който трета седмица лекува травма. Контенто също се контузи през уикенда срещу Кьолн и остава в Бавария. Така отдясно на защитата ще застане според немската преса Пранжич или Алтинтоп, а като централни бранители Ван Буйтен и Бадщубер. Добрата новина за ван Гаал е завръщането на Робен, под съмнение е участието на Рибери. Схемата на игра ще бъде добрата стара 4-4-2, която позволява много сигурност в средата на терена, но и е предпоставка за създаване на числен превес когато отборът атакува.

Много неща в тази среща зависят от това кой ще вкара първият гол. Според мен ако домакините го направят, то тогава ще затворят играта и ще успеят да неутралзират противниковите нападатели. В своята европейска история Байерн Мюнхен е започвал 44 пъти плейофите с победа и е излизал победител в 36 от тях. Фиорентина пък седем пъти е започвала със загуба, но е успявала да победи в де от тях. На 5 ноември 2008 на „Артемио Франки" двата отбора завършиха наравно. Сега залогът наистина прави срещата трудно прогнозируема, а и домакините ще са амбицирани да поправят несправедливостта от първият мач. На тяхна страна е и публиката, която подпомага своите любимци. Всичко това обаче едва ли ще помогне срещу хитростите които е подготвил ван Гаал, но в крайна сметка кой ще излезе победител ще разберем във вторник вечер.

Прогноза за: Фиорентина - Байерн Мюнхен 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

17 февруари Байерн Мюнхен - Фиорентина 2:1 (Шампионска лига)
21 февруари Фиорентина - Ливорно 2:1 (Серия А)
24 февруари Фиорентина - Милан 1:2 (Серия А)
27 февруари Лацио - Фиорентина 1:1 (Серия А)
06 март Фиорентина - Ювентус 1:2 (Серия А)

Байерн Мюнхен:

13 февруари Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:1 (Бундеслига)
17 февруари Байерн Мюнхен - Фиорентина 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Нюрнберг - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)
28 февруари Байерн Мюнхен - Хамбургер 1:0 (Бундеслига)
06 март Кьолн - Байерн Мюнхен 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Байерн Мюнхен

3 мача
0 победи за Фиорентина
1 равенство
2 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 6:2 за Байерн Мюнхен

В първия мач:

17 февруари Байерн Мюнхен - Фиорентина 2:1 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.75
Равен - 3.40
Байерн Мюнхен - 2.50


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212