Раниери задоволен от 2:2 с БАТЕ


А. Франгов

Раниери задоволен от 2:2 с БАТЕ

След изненадващият за мнозина мач БАТЕ (Борисов) - Ювентус завършил 2:2 за гостите от Торино, треньорът на "старата госпожа" Клаудио Раниери изрази задоволство от играта, и дори похвали възпитаниците си за това че са постигнали частичен обрат срещу заводския тим от гр. Борисов в Беларус.

Както е известно палачът на Левски и Андерлехт поведе на Юве с 2:0 още в 23-та минута, но "бианконерите" все пак се добраха до 2:2 след два гола на Якуинта.

"Знаехме, че ще се изправим срещу силен съперник, но не сме очаквали да допуснем два гола в началото. Първият четвърт час беше кошмарен, към това добавям и контузията на Легроталие. Горд съм от реакцията ни в следващите минути. Успяхме да покажем силните си качества и да изравним. Младият Джовинко се справи чудесно. Целта ни беше да внася напрежение по десния фланг и той го направи. Радвам се за двете му асистенции".

Раниери зачви също така, че по-добрата физическа подготовка на белорусите се дължи на факта, че първенството в бившата съветска република е в заключителната си фаза.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
133