БАТЕ изпусна Юве!


А. Франгов

БАТЕ изпусна Юве!

Доскорошният анонимник на европейската сцена и кошмарът на родния вицешампион Левски БАТЕ (Борисов) изпусна да победи Ювентус, като мачът завърши при резултат 2:2. Торинският гранд губеше с 2:0 още в 23-та минута пред препълнените трибуни на ст. "Динамо" в Минск - 24 000 души гледаха на живо мача.

Изумително за по-голямата част от футболния свят БАТЕ започна вихрено мача с силен натиск и няколко изгодни положения. В 17-та минута Сергей Кривец излезна сам срещу Манингер и откри резултата. В 23-та минута пък Стасевич надскочи Павел Недвед и удвои с глава.

След гола "бианконерите" бяха в тотален колапс и се отличаваха единствено и само с неадекватни и хаотични деиствия. Все пак вдигнаха оборотите и в 29-та минута с известна доза късмет вкараха чрез Виченцо Якуинта. Той вкара с глава, като много добре се видя че гола бе от чиста засада. След няколко пропуска на Недвед и Якуинта, последният все пак вкара за 2:2 в последната минута от първото полувреме.

Второто полувреме започна силно и за двата отбора. Шансове пропуснаха Недвед и Дел Пиеро за Юве и Кривец, Лихтарович и Стасевич за БАТЕ. До края на мача футболистите на Ювентус атакуваха хаотично и безцелно подобно на Левски преди месец, и не успяха да стигнат до трети гол.

Пет минути преди края българинът Владо Мирчев влезна в игра за БАТЕ.

БАТЕ - ЮВЕНТУС 2:2
1:0 Кривец 17
2:0 Стасевич 23
2:1 Якуинта
2:2 Якуинта 45

БАТЕ: Веремко, Лихтарович (69-Сивоков), Сосновски, Владко, Криветц, Нехайчик (85-Мирчев), Родионов (90-Реча), Стасевич, Казацев, Ржевски, Юревич

ЮВЕНТУС: Манингер, Киелини, Григера, Де Челие, Легроталие (18- Кнежевич), Сисоко, Недвед, Каморанези (46- Маркизо), Джовинко, Дел Пиеро, Якуинта )81-Амаури)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ:Нехайчик, Криветц, Казацев (Б); Григера, Маркизио, Сисоко (Ю)
СЪДИЯ:Мартин Аткинсън
СТАДИОН: "Динамо", Минск

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
145