Симеоне: В Атлетико сме честни трудещи се


Н. Гавазов

Симеоне: В Атлетико сме честни трудещи се

Старши-треньорът на Атлетико Диего Симеоне коментира срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Барселона и класирането на отбора за полуфиналите на турнира.

"В този тим има специална сила благодарение на над четирите години съвместна работа. Щастлив съм за играчите си, които са в този колектив. Говоря не само за класирането за полуфинала. В съвременното общество има все по-малко достойни ценности, но ние сме отбор от честни трудещи се. Може да бием или падаме, но постигаме успех благодарение на своите достойнства", заяви Симеоне.

"Играхме срещу силен съперник с богата история, с футболисти, които могат да обърнат всеки един момент. Това бе мач между отбори, които използват различни оръжия. Но понякога победа идва при теб и точно това се случи сега", каза още наставникът на Атлетико.

"Преживяхме незабравима вечер. Уникални спомени. По пътя към стадиона видяхме група деца. Те вярваха в нас. Това бе специален ден. Сега не мисля за нищо, освен за предстоящата среща с Гранада. Манчестър Сити разполага с невероятни финансови възможности, с великолепни играчи... Реал и Байерн - за тях говори историята, това са големи отбори. А за Атлетико попадането в четворката на най-добрите клубове в Европа е огромно събитие. Сега може да постигнем дори повече", завърши Симеоне.

 

  Сподели
122