Роналдо: Стремежът да вкарвам е заложен в моето ДНК


Н. Гавазов

Роналдо: Стремежът да вкарвам е заложен в моето ДНК

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо сподели впечатленията си от срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Волфсбург, в която португалецът отбеляза три гола и изпрати тима си в полуфиналите на турнира.

"Знаехме, че ще ни трябват повече от три гола в този мач. Това бе интензивна среща, контролирахме хода на събитията, повече се движехме и създавахме повече положения за гол. Реал бе по-добрият отбор на терена. Подкрепата на феновете ни даде сили, за да спечелим този труден мач. Впечатленията от победите в мачове от този турнир също са специални. Вълшебна вечер", заяви Роналдо.

"Новите цели се появяват сами по себе си. Разбира се, искам да подобря собствения си рекорд по отбелязани голове в мачове от Шампионска лига. Независимо от хеттрика, това не бе най-добрата ми игра. Имал съм много по-впечатляващи представяния. Хората знаят, че аз винаги се раздавам на терена, статистиката не лъже. Бог помага на тези, които постоянно работят", добави португалецът.

"Ще излъжа, ако кажа, че не се радвам на това, че увеличих головата си сметка, но важното е победата на отбора. Стремежът да вкарвам е заложено в моето ДНК. Винаги ще се старая да помагам на отбора. Често ме критикуват, но вече свикнах с това. На 31 години съм и това не влияе на играта ми", добави нападателят.

"Атлетико или Барселона? Труден избор. Атлетико добре играе в защита, трудно се вкарват голове на този отбор. Барселона е един от най-добрите отбори в Европа. Бих искал да се срещна с португалски отбор, Бенфика. Футболът е кошница с изненади. Победихме Барселона, но загубихме от Волфсбург. Никой не очакваше, че Сити ще се класира за полуфиналите. Всичко може да се случи. В Примера Реал изоставаше с 12 точки от първото място, а сега сме на четири. Харесва ми да работя със Зидан. Възхищавах му се още когато бе играч", завършва Роналдо.

 

  Сподели
102