Гуардиола: Всичко свършваше при трети гол на Ювентус


Н. Гавазов

Гуардиола: Всичко свършваше при трети гол на Ювентус

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола сподели мнение за срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига с Ювентус.

"Играхме срещу миналогодишния финалист и победихме. Вкарахме четири гола във вратата на силен италиански отбор и сега сме на четвъртфинал. Ето защо поздравявам всички свои футболисти, но поздравявам и Ювентус", заяви Гуардиола.

"На почивката казах на играчите, че те не могат да си позволят да допуснат още един гол, но вкараме ли, тогава имаме шансове, особено с отчитане на немския манталитет. Помолих да се играе повече на фланговете. Ювентус имаше няколко положения за гол в началото на второто полувреме, но след това взехме всичко под контрол. Това е футболът: една минута играеш ужасно, а след това великолепно. Ювентус е много силен отбор. Представете си какво би станало, ако бяха вкарали втори гол? Това щеше да е краят. Но вместо това ние вкарахме и преимуществото бе на наша страна. Особено в допълнителното време, когато на терена имаше само един отбор. И това бе Байерн", добави немецът.

 

  Сподели
86