Барса безпроблемно на 1/4-финал след нов успех над Арсенал


FUTBOL-TV

Барса безпроблемно на 1/4-финал след нов успех над Арсенал

Барселона победи Арсенал с 3:1 във втория мач помежду си от осминафиналите на Шампионската лига и с общ резултат 5:1 се класира за следващата фаза.

В 18-ата минута Луис Суарес намери на отлична позиция Неймар и бразилецът хладнокръвно преодоля Давид Оспина - 1:0. Втората част започна по-добре за Арсенал и след една изпусната възможност от Алекс Иуоби, се стигна до 50-ата минута, когато Алексис Санчес проби по десния фланг и подаде към свободния на дъгата на наказателното поле Мохамед Елнени. Дебютантът с екипа на "топчиите" в европейските клубни турнири, насочи добре топката под гредата и я направи неспасяема за Марк Андре тер Щеген - 1:1.

В 57-ата минута грешка на Жереми Матийо позволи на Дани Уелбек да се озове на чиста позиция, но Хавиер Масчерано успя да блокира удара на нападателя. В 65-ата минута брилянтен гол на Луис Суарес донесе спокойствие на домакините. Центриране отдясно от Дани Алвеш намери уругваецът, който със страхотна странична ножица прати топката неспасяемо в горния ъгъл на Оспина.

В края на мача триото Меси-Суарес-Неймар заформи поредната си магическа атака, като в крайна сметка аржентинецът остана очи в очи с Оспина в малкото наказателно поле и технично го прехвърли за 3:1.

  Сподели
240