Гуардиола: Ювентус ще играе по-агресивно в реванша


Н. Гавазов

Гуардиола: Ювентус ще играе по-агресивно в реванша

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола коментира равенството 2:2 с Ювентус от осминафиналите на Шампионска лига.

"Това бе двубой между два добри отбора, поради това сме доволни от играта на нашите футболисти. Знам, че в тази страна физическата кондиция е много важен аспект, но в така развилата се ситуация нямаше какво повече да направим. Не лошо контролирахме хода на мача. Разбира се, не мога да разчитам на това, че ще дойда тук и няма да позволим на съперника да нанесе нито един удар", заяви Гуардиола.

"В такива мачове на теб ти се налага да се бориш с Погба, Манджукич, Мората, Бонучи и един от моите най-любими играчи за всички времена Джанлуиджи Буфон. Поради това едва ли може сериозно да очакваш, че ще доминираш през всичките 90 минути. Искахме да победим, но това е футбол", добави испанецът.

"Като цяло, проведохме отличен мач. Юве игра финал в Шампионска лига, четири поредни пъти е шампион на Италия. Съвсем неотдавна постигнаха 13 поредни победи. През миналата година ни изпревариха, така че ние не играхме срещу някой обикновен отбор", каза още Гуардиола.

"Достатъчен ли е резултатът за класиране за четвъртфиналите? Не знам, но мисля, че Ювентус ще играе още по-агресивно в реванша. Съперникът ще излезе за победа или за резултат 3:3. Ние ще се опитаме да вкараме. Няма да пазим резултата, ще се браним едва когато се сблъскаме с великолепните им атаки", завърши треньорът.

 

  Сподели
87