Ювентус - Байерн - Домакините ще вземат малка преднина


Н. Гавазов

Ювентус - Байерн - Домакините ще вземат малка преднина

Ювентус - Байерн
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 23.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън

Ювентус приема Байерн Мюнхен в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Тази двойка е една от най-интересните и привлекателни на този етап на турнира. При тегленето на жребия букмейкъри и специалисти видяха баварците категорични фаворити в сблъсъка, но два месеца по-късно картината е различна, което само може да радва неутралните почитатели на футбола.

От края на октомври до неотдавна Ювентус успя да спечели 15 мача, побеждавайки в това число и Наполи, който е основен конкурент на "бинаконерите" за титлата. Това позволи на торинци да направят мощен рейд към върха в таблицата за класиране, а преди десет дни и да стъпят на най-високото място. Тази серия бе прекъсната през уикенда на терена на Болоня, но не бива да ни изненадва това, че двата отбора не успяха да си вкарат голове. "Рособлу" се намираха в страхотна форма, а част от мислите на торинци бяха съсредоточени в мача им с Байерн. А и рано или късно всяка една серия има своя край. Иначе Юве стигна до тук като втори в група, в която бяха Манчестър Сити, Севиля и Борусия Мьонхенгладбах.

Що се отнася до Байерн, баварците завършиха първи в групата си в Шампионска лига, не оставяйки никакви съмнения в превъзходството си спрямо Арсенал, Динамо Загреб и Олимпиакос. Добре вървят нещата и в Бундеслигата, където мюнхенци са лидери с преднина от осем точки пред втория Борусия Дортмунд. Едва ли някой се съмнява в титлата на Байерн, но истината е, че играта на тима се промени след като клубът обяви напускането на Пеп Гуардиола. Баварците не показват онзи ярък футбол от есента, а победите над отборите от долната половина на таблицата вече не са толкова лесни.

И двата отбора имат кадрови проблеми, като те са по-големи в състава на домакините. За торинци няма да играят Киелини, Сандро, Касерас и Асамоа, което означава, че Бонучи и Бардзали ще оформят двойката централни защитници.

Гостите са без Бадщубер, Боатенг и Хави Мартинес, които лекуват травми. Гуардиола ще избере схема 4-1-4-1 или 4-2-3-1. Първата предполага включването на Алкантара в средата на терена, а втората означава 24-годишният испанец да играе зад нападателя.

Класата на играчите на двата отбора не бива да се поставя под съмнение, но от друга страна защитата на мюнхенци е такава, че може да бъде преодоляна от нападателите на Ювентус. Домакините ще трябва да играят агресивно, за да си осигурят минимална преднина с оглед на това, че реваншът в Мюнхен ще е много труден. Остава да видим как баварците ще реагират на намеренията на своя противник, но се видя през уикенда, че футболистите на Байерн също могат да грешат. А подобно нещо срещу Ювентус може да доведе до загуба.

Прогноза: Ювентус - Байерн 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201