Гуардиола: Животът ми не зависи от Шампионска лига


Н. Гавазов

Гуардиола: Животът ми не зависи от Шампионска лига

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола сподели мисли в навечерието на срещата с Ювентус от осминафиналите на Шампионска лига.

"На този стадии в Шампионска лига винаги е трудно, независимо от това кой е съперник. Ювентус много постигна в последно време под ръководствата на Конте и Алегри. Отборът лошо започна сезона, но след това много израсна. Постигнаха 15 поредни победи, така че аз очаквам увлекателна среща", заяви Гуардиола.

"Що се отнася до нас, сега имаме само двама централни защитника, но какво може да направим с това? Не трябва да се оплакваме от ситуацията. Ще се постараем да играем както обикновено, със своя футбол и изпълнителите, които имаме в момента. Видал е способен да действа на различни позиции, така че има възможност да го използвам и в отбрана, Робен игра в средата на терена в последната среща, тъй като ни бе нужен там. Гьотце може да се завърне, като цяло, имаме много алтернативни варианти", добави немецът.

"Очаквам висока преса от Ювентус. Ако успеем да се справим с пресата, тогава противникът ще чака шансове за контраатака. Разбира се, може и да бъркам. За нас е важно да вкараме гол като гост. Но Ювентус има много силна отбрана, ние трябва да влагаме много ум в действията си. Ще се опитаме да удържим победа в първата среща и да контролираме ситуацията във втората", продължава испанецът.

"Хората, които ме съдят изключително по Шампионска лига, не могат да разберат, че животът ми не зависи от това. Искам да спечеля Шампионска лига, но аз открих нова култура за себе си и постигнах своите цели. В Барселона спечелих всичко и след това направих това още един път. Исках да получа нов опит. Това е много по-важно за моя живот, отколкото за футбола", завърши Гуардиола.

 

  Сподели
86