Опитът на Галатасарай може да се окаже решаващ срещу Мъри и ФК Астана


Н. Атанасов

Опитът на Галатасарай може да се окаже решаващ срещу Мъри и ФК Астана

Галатасарай - Астана
Стадион: "Тюрк Телеком Арена", Истанбул
Дата: 08.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Другият двубой от група "С" ще бъде с българско участие. В него воденият от Станимир Стоилов ФК Астана ще се опита да запише пореден подвиг в дебютния си сезон като участник в групите на Шампионската лига. Задачата пред казахстанския първенец, обаче, минава през задължителна победа в Истанбул. Ако това се случи, ФК Астана ще може да играе в елиминационната фаза в Лига Европа напролет.

Галатасарай очаквано не успя да се справи при гостуването си на Атлетико Мадрид и "чим бом" загубиха гостуването си в испанската столица с 2:0. Въпреки поражението, играчите на Мустафа Денизили успяха да запазят заеманото от тях 3-то място благодарение на факта, че настоящия опонент пропиля аванс от два чисти гола, които му костваха ценни 2 точки борбата за третата позиция. В момента истанбулският гранд има 4 точки в актива си, което е само с 1 повече от ФК Астана. В крайна сметка успех и дори равенство ще свършат работа на "чим бом", за да продължат в европейските клубни турнири и след Нова Година. За последния двубой контузени за домакините са Карол, Хамит Алтънтоп и Денайер, а под въпрос са Хакан Балта и Селчук Инан.

Отборът на Станимир Стоилов ФК Астана постигна поредно домакинско реми, с съставът от столицата на Казахстан приключи непобеден пред своя публика в тазгодишното издание на Шампионската лига. Казахстанците записаха трето равенство като домакин в петия си мач от Група "С" на надпреварата, след като завършиха 2:2 с португалския Бенфика. Мъри може да съжалява, че не успя да запише и исторически първи успех с ФК Астана в най-комерсиалния европейски клубен турнир, тъй като тимът му водеше с 2:0 до средата на първата част, но в крайна сметка Бенфика стигна до точката. Ако ФК Астана бе спечелил мача си, сега щеше да държи съдбата си в своите ръце и щеше да е пред Галатасарай, но сега Мъри и компания ще трябва да търсят победата на всяка цена, ако искат да играят в Лига Европа напролет, тъй като казахстанците са с точка по-малко от настоящия опонент, но пък и пристигат край Босфора без отсъстващи футболисти.

Прогноза: Галатасарай - ФК Астана 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Галатасарай:

07 ноември Ризеспор - Галатасарай 4:3 (Суперлиг)
21 ноември Галатасарай - Анталияспор 3:3 (Суперлиг)
25 ноември Атлетико Мадрид - Галатасарай 2:0 (Шампионска лига)
29 ноември Касъмпаша - Галатасарай 2:2 (Суперлиг)
04 декември Галатасарай - Бурсаспор 3:0 (Суперлиг)

Астана:

31 октомври Астана - Иртиш 1:0 (Висша лига)
03 ноември Астана - Атлетико Мадрид 0:0 (Шампионска лига)
08 ноември Астана - Актобе 1:0 (Висша лига)
21 ноември Астана - Кайрат 1:2 (Купа на Казахстан, Финал)
25 ноември Астана - Бенфика 2:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Галатасарай - Астана

1 среща
0 победи за Галатасарай
1 равенство
0 победи за Астана
Голова Разлика: 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
222