Юве измести Сити от първото място, но Севиля също с грешна стъпка (видео)


FUTBOL-TV

Юве измести Сити от първото място, но Севиля също с грешна стъпка (видео)

Ювентус записа минимален домакински успех с 1:0 срещу Манчестър Сити в група "D" на Шампионска лига в мач, който се игра на своя "Ювентус Стейдиъм". Точен за домакините бе Марио Манджукич, който се разписа отблизо в наказателното поле пред Джо Харт след центриране на Алекс Сандро от лявото крило в 18-ата минута.

До края на мача по-интересните положения се откриха пред гостите, но те така и не успяха да стигнат до изравнителен гол.  В 79-ата минута Рахийм Стърлинг направи най-големия пропуск, след като бе изведен на чиста позиция фронтално срещу вратата с подаване отдясно. Бившият ас на Ливърпул обаче някак си от няколко метра прати кълбото в аут.

Двубоят бе пряк дуел за първата позиция и така "Старата госпожа" вече е лидер с 11 точки, а гражданите са с 9 пункта.

Въпреки поражението си, гражданите също продължават напред, тъй като в другия мач от групата Борусия Мьонхенгладбах постигна победа с 4:2 над Севиля и така сложи край на надеждите на испанците за класиране.

Ларс Щиндъл откри резултата в другия мач от групата. Той бе точен в 29-ата минута, а чак в 68-ата падна втория гол в мача, като негов автор стана Фабиан Джонсън. Рафаел направи резултата класически в 78-ата минута, четири по-късно Витоло намали на 3:1. Малко след това Ларс Щиндъл отново даде аванс от три гола на своя тим, а точка на спора сложи Евер Банега, който се разписа от дузпа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
132