Байерн и Арсенал с победи в своята група (видео)


FUTBOL-TV

Байерн и Арсенал с победи в своята група (видео)

Арсенал записа класическа победа с 3:0 над Динамо Загреб в мач от група F на Шампионска лига. Така "артилеристите" запазиха шансове за класиране на 1/8-финалите на турнира.

Месут Йозил откри резултата на стадион "Емиретс" в Лондон след половин час игра. Санчес центрира във вратарското поле, а Йозил беше на върха на атаката и с глава прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Два гола добави и Алексис Санчес. Той бе точен четири минути по-късно, след асистенция на Начо Монреал. В 69-ата минута Джоел Кембъл с прекрасен извеждащ пас разсече защитата на Динамо и изведе Санчес сам срещу вратаря и чилийският национал оформи крайния резултат. Десет минути реди края резервата Соудина успя да вкара за Динамо, но попадението беше правилно отменено заради засада.

В същото време Байерн Мюнхен разгроми Олимпиакос с 4:0 и остава убедителен лидер във временното класиране с 12 точки до момента. Гръцкият тим държи второто място с 9 точки в актива си, но и предстоящ мач с третия за момента Арсенал, който пък вече е с 6 точки.

Още до 20-ата минута резултатът вече бе 3:0 за баварците. В 8-ата минута Жером Боатенг стреля силно, вратарят на Олимпиакос Роберто Хименес спаси, но при добавката Дъглас Коста бе безпощаден за 1:0. Нови 8 минути бяха нужни на домакините, за да направят аванса си 2:0. В 16-ата минута Робърт Левандовски се разписа след страхотен удар.

В 20-ата минута Ариен Робен пусна към Томас Мюлер, който не сгреши за 3:0. В 53-ата минута Холгер Бадщубер получи директен червен картон за нарушение като последен в отбрана срещу Идейе. В 70-ата минута Филип Лам центрира в наказателното поле, където Мюлер свали за Коман и французинът реализира с глава, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121