Байерн разгроми Арсенал, Олимпиакос обърна Динамо Загреб


FUTBOL-TV

Байерн разгроми Арсенал, Олимпиакос обърна Динамо Загреб

Байерн Мюнхен записа разгромен успех с 5:1 срещу Арсенал В мач от 4-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига. В 11-ата минута Коман центрира към Роберт Левандоски. Нападателят спокойно вкара във вратата на Петър Чех, докато защитата на "артилеристите" протестираше за засада - 1:0.

В 29-ата минута Лам центрира и топката попадна на крака на Давид Алаба, който не нанесе добър удар и кълбото се озова в Томас Мюлер, който необезпокояван я вкара във вратата - 2:0. Две минути преди почивката Алаба от дъгата на наказателното поле отправи прекрасен фалцов удар, като кълбото попадна в скобата за класическото 3:0.

Ариен Робен се появи в игра след почивката и веднага успя да вкара гол. Той получи добър пас от Дългас Коста и с прекрасен шут по въздуха покачи на 4:0 в 55-ата минута. В 69-ата минута Алексис Санчес центрира към Оливие Жиру, който опита нещо средно между странична и задна ножица, като удара бе точен - 4:1. В края на редовното време Томас Мюлер завърши прекрасна контраатака на тима си за 5:1.

В другата среща от тази група Олимпиакос победи Динамо Загреб с 2:1. Гостите поведоха с 1:0 с гол на Ходжич в 21-ата минута. В 65-та минута Фелипе Пардо изравни. В последните минути на срещата Пардо донесе и успеха на Олимпиакос, оформяйки крайния резултат. Иначе малко преди края на мача Йосип Пиварич получи червен картон и бе изгонен.

Байерн Мюнхен е лидер в групата с актив от 9 точки, а Арсенал е на третата позиция с едва 3 точки. Олимпиакос е втори с 9 точки, а Динамо Загреб е с 3 точки на 4-ото място.

  Сподели
190