Рома и Байер се готвят за нов спектакъл


FUTBOL-TV

Рома и Байер се готвят за нов спектакъл

Рома - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.11.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Сергей Карасев (Русия)


Байер и Рома сътвориха истинско осемголово зрелище за крайното 4:4 в спиращ дъха мач от група "Е" на Шампионската лига, игран на стадиона в Леверкузен. "Аспирините" поведоха с 2:0 и се виждаха победители, когато Рома се събуди и обърна резултата до 4:2. В последните десет минути "вълците" пропиляха аванса си и така пропуснаха да постигнат първата си победа.

Новото попълнение на Байер Хавиер Ернандес даде аванс от два гола, но още преди почивката римляните изравниха чрез ветеранът Даниеле Де Роси. В началото на втората част играчите на Руди Гарсия сътвориха пълен обрат чрез Пянич, а след това Фалке направи така, че гостите от Вечния град да се виждат победители. Не на това мнение обаче бяха домакините, които нанесоха своя удар в заключителните минути с попадения на Кампъл и Мехмеди. В момента Байер заема 2-ро място в класирането с актив от 4 точки, а Рома е на последната позиция без спечелена победа с актив от 2 пункта.

Треньорът на гостите Роджер Шмид няма да може да разчита на Хилбер, Йедвай и Рю, а под въпрос е Бендер. Колегата му Руди Гарсия пък е ще е без иконата Франческо Тоти, който е с контузия, а опитните Кейта и Де Роси са под въпрос.

Двата отбора бяха в една група на турнира през сезон 2004/05. Тогава Байер спечели първата среща в Леверкузен с 3:1, осъществявайки пълен обрат през втората част. Ответният сблъсък на "Олимпико" завърши наравно 1:1, като тогава попадението за "аспирините" бе дело на Димитър Бербатов, чийто гол бе определен за един от най-красивите, вкарвани някога в надпреварата.

Прогноза: Рома - Байер Леверкузен 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
175