Сити измести Юве от първото място и се класира 1/8-финалите (видео)


FUTBOL-TV

Сити измести Юве от първото място и се класира 1/8-финалите (видео)

С човек по-малко през почти цялото второ полувреме Ювентус бе принуден да се задоволи с равенство 1:1 като гост на Борусия (Мьонхенгладбах) и да сдаде първото място на Група D в Шампионска лига след края на 4-ия кръг. В същото време Манчестър Сити се класира за осминафиналите в Шампионска лига след категоричен успех с 3:1 като гост на Севиля, с което оглави убедително класирането на Група D два кръга преди края на груповата фаза.

Гражданите решиха мача още през първото полувреме, когато се възползваха от положенията си и нанизаха три попадения - първите две паднаха само за 15 минути. Първото попадение бе дело на Рахийм Стърлинг, който получи кълбото в наказателното поле отляво след подаване на Фернандиньо и без да се бави прати неспасяемо в мрежата на домакините. При втория гол Стърлинг отне топката на лявото крило и след като проби към наказателното поле, подаде за Уилфред Бони, чийто удар бе спасен от стража Серхио Рико, но при добавката Фернандиньо успя да се разпише с глава в опразнената врата за 2:0.

В 25-ата минута Тремулинас намали. Той бе намерен с много технично центриране от Коке непокрит в малкия пеналт и вкара топката в опразнената врата. В 36-ата минута Бони върна аванса от два гола за Сити, след като получи топката от Навас малко преди малкия пеналт и с удар по земя матира Рико.

Сити на практика е успял да си осигури класирането за следващата фаза на турнира, след като Борусия Мьонхенгладбах взе само точка от Юве в другия мач. "Старата госпожа“ с 8 точки към момента е на втора позиция в срещата, изоставайки с 1 от новия лидер. Севиля остана с 3 пункта на трето място и два кръга преди края на груповата фаза все още има минимален шанс да се пребори с Ювентус за втората позиция.

В 18-ата домакините откриха резултата, след като Джорджо Киелини направи чудовищна грешка в опита си да изчисти центриране отляво. Той подари топката на Рафаел, който намери непокрития Фабиан Джонсън и той прониза мрежата на Ювентус – 1:0. В 43-ата минута страхотен пас на Пол Погба от дълбочина намери вдясно в наказателното поле Щефан Лихтщайнер, който от въздуха намери топката и я прати в долния ъгъл – 1:1. След почивката ще се запомни положението, когато Ернанес направи необмислено грубо влизане в краката на съперник и бе изгонен директно. Все пак до нов гол не се стигна и така двата отбора поделиха по точка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131