Юнайтед и Сити с идентични победи в ШЛ


В. Мухарски

Юнайтед и Сити с идентични победи в ШЛ

Отборите от Манчестър взеха първите си точки в тазгодишното издание на Шампионската лига. Юнайтед стигна до обрат с 2:1 срещу Волфсбург на своя "Олд Трафжрд", а съгражданите им от Сити също записаха първа победа в турнира през този сезон, след като се наложиха със същия резултат над Борусия Мьонхенгладбах като гост.

Двубоят започна по кошмарен начин за Юнайтед, след като още в 4-та минута вече изоставаха в резултата. Калиджури проби по дясното крило и размени двойно подаване с Макс Крузе, с което защитата на домакините бе матирана. Така останал сам срещу Де Хеа, Калиджури с лекота мушна топката в мрежата.

В 34-та минута Мата пробва да центрира отдясно, но топката се спря в ръката на голмайстора Калиджури. Реферът посочи бялата точка, а Мата превърна дузпата в гола, за да изравни резултата. До края на първото полувреме Юнайтед можеше и да направи пълен обрат, но Депай се отчете с нов пропуск.

В 54-ата минута Мата отново бе в основата на гола за "червените дяволи". Той подаде с пета от дъгата на наказателното поле, като топката мина над защитниците на гостите и попадна на крака на Крис Смолинг, който успя да я отклони във вратата на немците.

В същото време Манчестър Сити удари с 2:1 Борусия Мьонхенгладбах. След нулево първо полувреме, Ларс Щиндл откри резултата в 54-ата минута, след асистенция на Юлиан Корб. В 65-ата минута Николас Отаменди успя да изравни за 1:1. В последната минута мача бе свирена дузпа за гражданите. Тогава Домингес фаулира Агуеро в наказателното поле и аржентинецът без проблеми вкара от бялата точка и донесе победата на отбора си.

  Сподели
135