Барса се разправи с Юве и взе Шампионска лига


FUTBOL-TV

Барса се разправи с Юве и взе Шампионска лига

Барселона спечели Шампионска лига, след като на финала в Берлин се наложи над Ювентус с 3:1. Мачът стартира вихрено и резултатът бе откри след само 4 минути игра. Алба комбинира с Неймар, той намери Иниеста, който бързо пусна към Ракитич, а той от своя страна прати топката в мрежата - 1:0. В 8-ата минута Неймар центрира в наказателното поле, където топката се удари в ръката на Лихтщайнер, но реферът предпочете да не отсъжда дузпа. 60 секунди по-късно Неймар пробва удар, който мина над вратата. Няколко груби нарушения на Видал му донесоха жълт картон още в 10-ата минута. Като цяло играчите на "Старата госпожа" бяха видимо изнервени от стеченията на обстоятелствата и на моменти играха по-грубо от необходимото.

В 13-ата минута Буфон се намеси решително след хубав удар на Дани Алвеш. В 24-ата минута Мората пробва удар, но топката мина встрани от гредата. Минута по-късно Маркизио бе много близо до гол, но неговата тупалка излезе в аут. В 39-ата минута Суарес нанесе хубав удар, но топката излезе в аут. Минута след това уругваецът излезе на добра позиция, но този Буфон се намеси и предотврати гол, избивайки в корнер.

След почивката Барса отново бе по-активният тим. В 51-ата минута хубава атака на каталунците завърши със силен, но неточен удар на Меси. Въпреки това Юве стигна до попадение, което падна в 55-ата минута. Маркизио намери отлично Карлос Тевес, който се обърна и стреля. Тер Стеген изби, но топката стигна точно до крака на Алваро Мората, който на празна врата изравни - 1:1. Това попадение даде импулс в играта на "черно-белите", които започнаха да създават повече положения. В 63-ата минута хубавата атака на "Старата госпожа" завърши с хубав удар на Тевес, но извън целта.

В 67-ата минута Погба падна в наказателното, след борба за топката с Масчерано, а реферът не отсъди дузпа, въпреки протестите на французина. В следващата атака Лео Меси стреля силно, Буфон боксира, но при добавката Суарес се разписа на празна врата - 2:1. Малко по-късно Барса стигна до нов гол чрез Неймар, но това попадение не бе зачетено заради игра с ръка на бразилеца.

В 78-ата минута легендата Шави се появи в игра, заменяйки Иниеста в своя последен мач за каталунците. Минута след това удар с глава на Погба мина малко над гредата. В края на мача Юве направиха всичко по силите си да стигнат до второ попадение, но това стори Неймар в добавеното време на мача, оформяйки успеха на своя тим.

  Сподели
216