Алегри: Отиваме в Берлин, за да донесем трофея у дома


Н. Гавазов

Алегри: Отиваме в Берлин, за да донесем трофея у дома

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели мнението си за класирането на отбора за финала в Шампионска лига. Както е известно, тази вечер торинци направиха 1:1 с Реал Мадрид в среща-реванш от полуфиналите на състезанието и с общ резултат 3:2 заслужиха да играят на финала в Берлин, където ще се изправят срещу Барселона.

"Разполагам с група великолепни футболисти. Това бяха два зрелищни полуфинала, в които шансове имаха и двата отбора, макар че трябваше по-добре да се възползваме от положенията си през първото полувреме. Заслужихме правото си да играем на финала и сега, когато сме там, се надяваме да постигнем успех. Ние трябва добре да се подготвим и за финала за Купата на Италия - това също е важна цел", заяви Алегри.

"Мисля, че за целия италиански футбол е важно, че един от нашите отбори се върна за финал в Шампионска лига. През второто полувреме Реал имаше 2-3 изгодни положения з гол, както и ние. За нищо не мога да упрекна отбора заради днешния мач и заради това, което направи през сезона", добави италианецът.

"Знаех, че днешната среща ще бъде именно такава и поради това казах на играчите си да играят отговорно и качествено. Иско и Хамес Родригес не са добри в отбрана и поставих за задача пред играчите да пресират Реал в неговата половина", каза още Алегри.

"С Барселона на практика е невъзможно да се играе, но едно е да се срещнеш с тях два пъти, а друго е да проведеш само един мач, в който може всичко да се случи. Намираме се в добра форма по отношение на физиката, а Барселона разполага с космическо нападение, но ние отиваме в Берлин с мисълта, че може да докараме трофея у дома", заяви треньорът.

 

  Сподели
88