Реал няма да пише история, Ювентус отива на финала


FUTBOL-TV

Реал няма да пише история, Ювентус отива на финала

Европейският шампион Реал Мадрид и Ювентус не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в реванша между двата тима от полуфиналите на Шампионската лига. Така "Старата госпожа" продължава напред в турнира, благодарение на успеха си от първия мач с 2:1. Така "белите" няма да имат възможност да напишат история, ставайки единственият отбор печелил два пъти под ред Шампионска лига.

Очаквано двата тима направиха един изключително интересен мач, като още от първите минути двата тима започнаха да създават интересни положения и пред двете врати. Все пак  първият гол падна чак в 23-ата минута, когато Кристиано Роналдо бе точен от дузпа. Нарушението бе отсъдено, след като Киелини повали Хамес в наказателното поле. Това беше 77-о попадение в Шампионската лига на CR7, с което португалецът се изравни с Лионел Меси на върха.

В 57-ата минута Аларо Мората изравни, завършвайки продължителна атака на гостите. Първата по-сериозна грешка на Реал в защита се оказа фатална. Погба свали с глава топката в пеналта, където Серхио Рамос покри засадата, а Мората стреля и прати топката в мрежата. Направи впечатление, че след попадението бившият играч на мадридчани не се зарадва.

До края на мача логично по-интересните положения бяха пред Буфон, като най-голям пропуск направи Хамес, чийто страхотен удар мина на сантиметри до напречния стълб. В крайна сметка до нов гол не се стигна и така Ювентус отива на финал.

  Сподели
222