Гуардиола: Не съм учил играчите масирано да атакуват


Н. Гавазов

Гуардиола: Не съм учил играчите масирано да атакуват

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола оцени нивото на сложност на задачата, която стои за решаване пред неговия отбор тази вечер. Както е известно, баварците посрещат Барселона в мач-реванш от полуфиналите на Шампионска лига. Преди седмица каталунците постигнаха победа с 3:0, което означава, че мюнхенци трябва да вкарат четири чисти гола във вратата на своя съперник.

"За да попаднем на берлинския финал, ние трябва да вкарваме. Въпросът е в това, как да стане. Нищо не знам за масираните атаки, не съм учил своя отбора да атакува в безпорядък. Ще се стараем да създаваме положения. Няма да е лесно да отнемаме топката на Барселона, както и да създаваме острота, а без тези неща трудно ще вкараме", заяви Гуардиола.

Доволни сме, че се класирахме за полуфинал. Предстои ни да върнем три гола на най-добрия отбор в Европа за последните 15-20 години. Ще се постараем. Нужно е да работим добре в защита. Разбирам, много мислят, че трябва само да атакуваме, но преди всичко ще трябва организирано да се защитаваме", каза още треньорът.

 

  Сподели
91