Байерн загуби в Порто


Н. Гавазов

Байерн загуби в Порто

В първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига Байерн Мюнхен претърпя поражение с 3:1 от Порто. Герой на мача стана
Рикардо Куарежма, който вкара две от попаденията на своите. Джексън Мартинес също бе точен за домакините, а почетният гол за гостите бе дело на Тиаго Алкантара.

Всичко започна за Байерн по най-чудовищен начин. Още във втората минута Алонсо, от линията на наказателното поле, подари възможността на Мартинес да се окаже лице в лице с Нойер, който повали Джексън и реферът не се поколеба да покаже "бялата точка", а Куарежма си припомни най-добрите години и стана автор на гол в четвъртфиналите на турнира.

Немците не си взеха никакъв урок о случилото се, като този път "заблестя" Данте. Бразилецът не успя да овладее подадена към него топка, от което се възползва Куарежма, последва кратък пробив, удар покрай Нойер в левия долен ъгъл и нов екстаз за трибуните - 2:0!

Трябва да кажем, че Данте така и не дойде на себе си до края на първото полувреме, грешейки в най-елементарни ситуации. Гуардиола от своя страна не посмя да замени защитника още през първото полувреме на толкова огнедишащ мач.

В 28-ата минута точният удар на Алкантара облекчи живота на баварците. Жером Биатенг стреля остро и топката най-неочаквано се оказа в Тиаго. Пред испанеца имаше празен ъгъл и любимецът на Гуардиола не пропусна своя шанс.

След почивката Порто реши да повтори сценария с активни действия в началото на първото полувреме. Ситуацията щеше да стане комична след едно подхлъзване на Алонсо, но за щастие на гостите до гол не се стигна. Това обаче се случи в 65-ата когато Боатенг и Данте след банално центриране на Сандро отстъпиха пред Мартинес, който с мошен удар направи резултата 3:1.

Този гол окончателно изкара въздуха на баварците и те не успяха да дойдат на себе си до самия край на мача, а крайното 3:1 обещава да видим един много интересен реванш в Мюнхен.

 

  Сподели
94