Барселона уверено покори Париж


Н. Гавазов

Барселона уверено покори Париж

Барселона победи с 3:1 Пари Сен Жермен в първа 1/4-финален мач от Шампионската лига. В герой на срещата се превърна Луис Суарес, който оформи дубъл, а веднъж се разписа и Неймар. Ван дер Вийл бе точен за домакините, които бяха без Ибрахимович, Мота и Верати. За гостите не играха Даниел Алвеш и Томас Вермален.

Домакините, ентусиазирани от трибуните, започнаха по-активно мача и още в 9-та минута Пасторе имаше възможност да открие резултата. Постепенно гостите установиха контрол върху мача, а надмощието бе материализирано в 18-та минута когато Меси се възползва от грешка в защитата на противника, подаде на Неймар, а бразилецът хладнокръвно вкара топката в мрежата

Домакините не успяха да отговорят на попадението, докато гостите имаха още две положения за отбелязване на гол.

Нещата не се промениха и след почивката - Барселона контролираше събитията на терена, без да дава шансове на своя съперник. В 67-ата минута Суарес получи топката по десния фланг и след като се справи с трима противникови бранители, увеличи преимуществото на 2:0. Мудната защита на парижани така и не успя да влезе в час и в 79-та минута си плати за грешките, позволявайки на уругваеца да извърши още един пробив и да покачи на 3:0.

Крайното 1:3 оформи Ван дер Вийл 8 минути преди последния съдийски сигнал. Холандецът стреля, а топката се удари в крака на Матийо и влезе във вратата.

Така Барселона на практика си обезпечи класирането за полуфиналите на турнира и само чудо може да помогне на ПСЖ в реванша на "Камп Ноу".

 

  Сподели
92