Мадридските грандове оставиха всичко за реванша


FUTBOL-TV

Мадридските грандове оставиха всичко за реванша

Отборите на Атлетико и Реал Мадрид  завършиха при нулево равенство в зрелищен първи ¼-финал от Шампионската лига. Зрителите на препълнения "Висенте Калдерон“ станаха свидетели на динамичен, но и доста изнервен двубой,  който остави цялата интрига за реванша.

През първата част гостите от Реал бяха по-активния състав и създадоха повече положения, но нерешимостта пред гола на Гарет Бейл и Карим Бензема им попречи да се оттеглят с преднина на почивката. Още в 5-ата минута уелското крило имаше златна възможност, след като беше изведен сам срещу Ян Облак от полузащитник на домакините. Стражът на "дюшекчиите“ обаче реагира отлично и спаси сигурно попадение.  Другата по-запомняща се ситуация в това полувреме беше в неговия край, когато на няколко пъти играчи на Реал стреляха от близка дистанция, но или Ян Облак бе непоколебим, или топката срещаше тялото на защитник.

Втората част беше доста по-равностойна, но и по-изнервена. При една ситуация Карвахал удари Манджукич в лицето, разбивайки носа на хърватина, но наказание от съдията за защитника не последва, въпреки претенциите на домакините за червен картон. Освен с нервите, полувремето ще се запомни и с две добри положения пред Бензема и Модрич, които също не доведоха до нищо. В края на двубоя Диего Симеоне заложи на Фернандо Торес, търсейки победата, но и Хлапето не успя да допринесе за изостряне на атаката на Атлетико.

  Сподели
135