Спорна дузпа даде крехка преднина на Ювентус


Н. Гавазов

Спорна дузпа даде крехка преднина на Ювентус

Ювентус победи Монако с 1:0 след гол от спорна дузпа в 58-та минута. Противно на предварителните прогнози за дефанзивна игра и тактическо надлъгване, двата отбора зарадваха публиката с бърз и динамичен футбол, и с много положения за гол пред двете врати.

Отлични изяви имаше Джанлуджи Буфон, който напомни за най-добрите си години и спаси всичко възможно, лишавайки гостите от така важния гол на чужд терен.

В 70-ата минута на терена се появи и Димитър Бербатов, но българинът така и не успя да помогне на своите.

Първият удар в мача дойде от Ювентус - Бонучи стреля, но Субашич се намеси, а малко след това последва втори изстрел на Тевес от около 26 метра в левия долен ъгъл, но стражът на гостите реагира.

Монако отговори с далечни удари - Куразава с огромна скорост изпрати топката над гредата, а в 12-та минута Яник Караско беше намерен малко пред вратарското поле и стреля силно, но Буфон демонстрира най-висока класа и спаси чист гол. Гостите продължиха с опасните атаки и пред Караско се откри нов шанс, но този път ударът му беше блокиран.

Постепенно представителят на Лига 1 иззе инициативата, а безпомощността на домакините доведе до освирквания от страна трибуните, което предизвика острата реакция на Масимилиано Алегри в техническата зона.

До края на полувремето Монако продължи с далечните удари, като в този период ще се запомнят дрибъла на Марсиал в наказателното поле на италианците, както и пропуските на Видал и Тевес.

Именно чилиецът можеше да открие резултат пет минути след подновяването на играта, но Субашич спаси. Малко след това стражът на гостите допусна грешка след центриране от корнер, но никой от противника не се възползва.

В 54-ата минута Бернардо Силва, който се появи на терена секунди по-рано, беше изведен сам срещу Буфон след чудесна контраатака по левия фланг. Вратарят на италианците обаче показа класа и изчисти в корнер.

Секунди след това дойде най-спорната ситуация в мача. От дълбочината на терена бе пратена една топка към наказателното поле на гостите, при което Рикардо Карвальо фаулира Мората на границата на наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Видал, който по великолепен начин изведе Ювентус напред в резултата.След този гол гостите станаха по-активни, докато домакините показаха, че са напълно доволни от резултата. Все пак, положения за гол не липсваха, но ударите на Кондогбия, Мората, Тевес и Бербатов така и не намериха целта. В 88-та минута възникна нова спорна ситуация, след като Абденур игра с ръка в собственото си наказателно поле, но реферът този път не посочи бялата точка.

В крайна сметка Ювентус спечели мача с 1:0, а този резултат оставя отворен изхода на сблъсъка.

 

 

  Сподели
151