Арсенал стигна само до два гола при визитата си на Монако


FUTBOL-TV

Арсенал стигна само до два гола при визитата си на Монако

Арсенал записа победа с 2:0 при визитата си на Монако в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Въпреки това Митко Бербатов и компания продължават напред в турнира, благодарение на победата с 3:1 в Лондон преди седмица. Така с повече голове на чужд терен Монако се класиран на 1/4-финалите.

Иначе днес Жиру откри резултата в полза на гостите в 35-ата минута. Французинът излезе сам срещу вратаря, първият му удар бе отразен от Даниел Субашич, но при добавката играчът на "артилеристите" даде аванс на своя тим. Десет минути преди края Арсенал стигна до второто си попадение. Тио Уолкът стреля, но удара му се отби в гредата, а Лайвин Курзава не успя да изчисти добре топката, която достигна до Аарън Рамзи, който я прати в мрежата - 2:0. Малко по-късно гостите бяха на косъм от третия гол, но удар с Жиру бе изваден от голлинията от Субашич.

В крайна сметка до нов гол не се стигна. Българският нападател на Монако Димитър Бербатов бе титуляр за своя тим и остана на терена до 70-ата минута, когато бе заменен.

  Сподели
169