Моуриньо: Няма да чупя врати заради лошия резултат


Н. Гавазов

Моуриньо: Няма да чупя врати заради лошия резултат

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че има намерение да анализира причините за отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, считаният за фаворит лондонски отбор не успя да развие добрия резултат в първата среща и завърши 2:2 с ПСЖ, което остави "сините" извън турнира.

"Искам с играчите в спокойна обстановка да обсъдя причините за поражението. Искам да разбера, какво доведе до такъв резултат. Не играхме достатъчно добре. Съперникът бе силен, те по-добре се справиха с натиска. Заради оставането си с човек по-малко, те нямаше какво да губят, а ние напротив - трябваше да търсим победата", заяви Моуриньо.

"През миналия сезон загубихме в Париж и се класирахме за следващия кръг без да изпитваме натиск от резултата. Опасно е когато излизаш при 1:1. Страхът от този резултат ни притискаше много. Някои играчи не проведоха най-добрия си мач, но колективно съперникът ни превъзхождаше. Те имат повод за празнуване", добави португалецът.

"Казах на играчите, че няма да чупя врати или маси заради лошия резултат, трябва спокойно да анализираме причините за неуспеха. Съперникът действаше агресивно и както се казва на континента, умно. Те симулираха травми и губеха време, спираха играта. В континентална Европа отборите по-добре психологически са подготвени за такъв футбол. Не говоря за грозен футбол, говоря за друга игра", завършва Жозе.

 

  Сподели
143