Шалке спечели битката, но не и войната


FUTBOL-TV

Шалке спечели битката, но не и войната

Реал Мадрид загуби с 3:4 от Шалке 04 в реванша, но въпреки това продължава на 1/4-финалите в Шампионската лига. След победата на Реал с 2:0 в първата среща, днес двата тима изиграха един много силен мач, в който немците бяха само на гол от сензацията да елиминират Реал още в тази ранна фаза на турнира. Двубоят ще се запомни и с двата гола на Кристиано Роналдо през първото полувреме, който вече има 75 попадения в Шампионската лига и се изравни с Лионел Меси.

в 20-ата минута Транкуило Барнета получи вдясно и подаде към наказателното поле, където Хунтелаар пропусна, за да стигне топката до Кристиан Фухс. Халфът овладя спокойно и стреля силно, а Касияс само отклони топката във вратата си за 0:1. Радостта на гостите обаче не продължи дълго. Домакините се добраха до корнер в 25-ата минута и след неговото изпълнение Кристиано Роналдо се оказа на отлична позиция, за да отклони във вратата и да изравни.

В 40-ата минута Фухс свали с гърди към Хунтелаар, който стреля в гредата. Атаката продължи - Майер се оказа на добра позиция и стреля, Касияс изби, но Хунтелаар стигна пръв до топката и я прати в мрежата.

Освиркванията на феновете на Реал станаха все по-осезателни, преди секунди преди паузата Роналдо все пак да ги успокои. Иско пусна вляво към Коентрао, който центрира отлично и носителят на Златната топка се измъкна между двама защитници, вкарвайки отново с глава за 2:2.

В 53-ата минута Бензема даде аванс на Реал, в 67-ата Сане изравни. Хутелаар оформи крайния резултат в 84-ата минута.

  Сподели
119