Венгер: Нашият план не сработи


Н. Гавазов

Венгер: Нашият план не сработи

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнение за срещата от осминафиналите на Шампионска лига с Монако. Както е известно, лондончани претърпяха поражение с 3:1 и намалиха шансовете си да продължат в турнира.

"Третият гол направи задачата ни за класиране за следващата фаза на турнира много трудна. Още повече, че престанахме да действаме рационално в този мач. Емоциите преобладаваха над хладния разум и нашият план не сработи. Психологически не бяхме готови за този мач, за което си и заплатихме", заяви Венгер.

"Можехме да спечелим мача през първите 20 минути. Но играчите на Монако са много силни физически. Освен това ние изпуснахме своите шансове за вкарване на гол, а това е недопустимо на такова ниво. Надявам се, че моите футболисти не влязоха в двубоя прекалено самоуверени или да недооцениха съперника. Изходът на срещата не се решава на книга, а всичко зависи от конкретната игра. Днес Монако показа добра игра, а ние не. Днес при Жиру нищо не се получаваше, той не реализира елементарни положения", завърши французинът.

 

  Сподели
145