Жардим: В Аренал има силни играчи, но футболът е отборен спорт


Н. Гавазов

Жардим: В Аренал има силни играчи, но футболът е отборен спорт

Старши-треньорът на Монако Леонардо Жардим сподели мнението си за срещата от осминафиналите на Шампионска лига с Арсенал. Както е известно, отборът от Лига 1 победи съперника си с 3:1 и направи важна крачка към следващия стадии на турнира.

"Това не е най-важната победа през този сезон. До тук се наложихме над Байер и Зенит, а това ни помогна да се класираме за този стадии на турнира. Значехме, че мачът с Арсенал ще е много труден. Първото полувреме не бе лесно, ние добре с защитавахме и успяхме да реализираме своята ситуация", заяви Жардим.

"Арсенал разполага с индивидуално много силни играчи, но футболът е отборен спорт. Днес нашият отбор бе по-силен, ние действахме организирано в защита, но също така бяхме добрини в атака. Никой не мислеше, че ще постигнем подобен резултат, но го направихме. Но пред нас има още един мач. Нищо не сме спечелили, просто сега имаме преимущество. Разполагам с много балансиран отбор. Арсенал ни остави пространства в защита и ние се възползвахме от това", добави португалецът.

 

  Сподели
125