Алегри: В Серия А не ни се налага да играем 70 минути без топка


Н. Гавазов

Алегри: В Серия А не ни се налага да играем 70 минути без топка

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри даде интервю за официалния сайт на УЕФА, в което сподели впечатленията си от първата среща от осминафиналите на Шампионска лига с Борусия Дортмунд. Както е известно, "бианконерите" постигнаха победа с 2:1 и по този начин изходът от сблъсъка остана отворен за реванша.

"Много се радваме, тъй като спечелихме домакинството си. Важното е, че показахме добър футбол. През първото полувреме имахме проблеми в отбрана, тъй като гостите здраво пресираха в центъра на терена. Разбира се, жалко е, че пропуснахме, но такива неща се случат. Но след почивката играхме много добре", заяви Алегри.

"На практика, Буфон не влезе в мача. Това бе много полезен мач, тъй като в Серия А не ни се налага да играем 70 минути без топка и просто да се защитаваме. Така стана след почивката. Мисля, че това е крачка напред за отбора. Разбира се, знаем с какви проблеми може да се сблъскаме в реванша", каза още специалистът.

"Не се безпокоя за реванша. В Шампионска лига, особено на този стадии се сражаваш с водещите отбори от континента. Ето защо смятам, че трябва да запазим хладнокръвие и надеждно да действаме в отбрана. Освен това, нужно е да търсим слабите места в противника и да се възползваме от тях. Мачът наистина е полезен за нас. Повярвайте, не винаги може да имаш преимущество. В такива срещи може да владееш инициативата, да не допускаш голове и да създаваш опасни положения. Това просто е друг способ за контрол на хода на двубоя", завърши Алегри.

 

  Сподели
112