Пелегрини: Трябва да покажем характер в реванша


Н. Гавазов

Пелегрини: Трябва да покажем характер в реванша

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сподели мнение за срещата с Барселона от осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, "гражданите" претърпяха поражение с 2:1 и намалиха шансовете си да продължат в турнира.

"Има горчивина, защото през първото полувреме не играхме добре. След почивката се засилихме, но въпреки това допускахме грешки. Мисля, че първото допуснато попадение дойде след наша греша, а това даде предимство на Барселона. След почивката се поправихме и имахме шанс да изравним, но с десет човека винаги е трудно. Трябва да покажем много характер, за да победим Барселона в реванша", заяви Пелегрини.

"До първия гол на Барса играхме добре, но след това, до края на полувремето действахме ужасно. След почивката започнахме да правим това, за което говорихме преди срещата. През второто полувреме играхме добре. Разбира се, това не е добър резултат, но смятаме да се реабилитираме в Барселона да се постараем да показваме нашия си футбол. Ако играем като един отбор, тогава имаме шанс. Харт направи важно спасяване. Първо, това бе ненужна дузпа, трябва по-добре да контролираме емоциите си в наказателното поле. Разбира се, сега имаме по-големи шансове, защото при 1:3 щеше да е по-тежко. Това спасяване на дузпата увеличава шансовете ни", завърши мениджърът.

 

  Сподели
86