Клоп: Резултатът отразява сценария на мача


Н. Гавазов

Клоп: Резултатът отразява сценария на мача

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп коментира срещата с Ювентус от осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, италианците постигнаха победа с 2:1 и по такъв начин изхода от сблъсъка остава да се реши в реванша.

"Убеден съм, че можехме да играем по-добре в нападение през първото полувреме. До почивката изглеждахме много добре, създавахме проблеми на Ювентус. Но допуснахме обидни голове. Допускайки първото попадение, не отпуснахме ръце, а продължихме да играем. По-пасивни бяхме преди втория гол на домакините. Можеше и по-добре да играем в защита. След почивката създадохме само един-два шанса за превземане на вратата. Ювентус също имаше само две положения. Отчитайки това, резултатът е нормален", заяви Клоп.

"Този резултат съответства на сценария на срещата. През първото полувреме много неща направихме правилно, но допуснахме два излишни гола. След това направихме преустройство. Ако бе съдено да загубим, по-добре е да паднем с 2:1", добави специалистът.

"Не мога да кажа, че съперникът ни изненада. Ювентус винаги играе такъв футбол. Просто неуспешно губехме топката и ни наказваха с контраатаки. Нямаше изненади. Не успяхме да постигне повече, така че трябва да приемем всичко. С уважение се отнасяме към Ювентус и поради това се отбранявахме толкова дълбоко. Но и не мисля, че Ювентус толкова често се оказва под натиск, както сега. Този резултат ни дава шансове и това е най-важното. Не се прибираме у дома с лошо настроение", завършва Клоп.

 

  Сподели
87