Монако - Зенит: Домакините ще постигнат целите си


Н. Гавазов

Монако - Зенит: Домакините ще постигнат целите си

Монако - Зенит
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 09.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Монако и Зенит тази вечер ще определят вторият участник от групата в плейофите на Шампионска лига. Ситуацията в квартета е такава, че руснаците са на точка след представителя на Лига 1, което означава, че Зенит се нуждае от победа, ако иска да продължи в следващия кръг на най-престижния европейски клубен турнир. Впрочем, двата тима си осигуриха участие в Европа през пролетта, след като четвъртият Бенфика е твърдо последен в групата.

Монако през лятото загуби главните си звезди Радамел Фалкао и Хамес Родригес и при цялото ни уважение към виртуоза Димитър Бербатов, сегашният състав на "червено-белите" не може да бъде определен към определението "звезден". Това се вижда и от резултатите на отбора в Лига 1, където миналата година Монако мачкаше, а сега се затруднява срещу съперници като Сент Етиен и Каен. През уикенда хората на Леонардо Жардим постигнаха важна победа при гостуването си на Тулуза, като Бербатов отбеляза и двата гола в мача. Този успех придвижи Монако нагоре в таблицата, като дистанцията от третия Олимпик Лион е седем точки.

Говорейки за съставите, отборът на Андре Вилаш-Боаш изглежда много по-мощен от този на своя сънародник, а това пък поражда недоумение от представянето на питерци в шампионата на Висшата лига на Русия, където тимът претърпя загуби от Терек и Мордовия. Така или иначе Зенит е лидер в класирането на руския шампионат, със седем точки пред шампиона ЦСКА, а успехът с 4:0 над Краснодар през уикенда показва, че в момента колективът на Вилаш-Боаш е най-силен от всички във Висшата лига.

Монако ще бъде без контузения Курсава и наказания Карвальо, по-късно днес окончателно ще стане ясно, дали Кондогбия ще играе.

Гостите са без контузения Александър Кержаков, който обаче в профила си в "Инстаграм" публикува многозначително съобщение, от което може да си направим извода, че "травмата" на руснака е треньорска и по-скоро става дума за конфликт вътре в съблекалнята.

Очертава се много любопитен мач. Монако играе в Шампионска лига невероятно прибрано, отбелязвайки само два гола в пет мача, което едва ли се харесва на феновете, но пък носи резултат. Зенит от своя страна показва открит футбол, но играчите на Вилаш-Боаш продължават да изтърват положения, което обяснява някои изненадващи резултати в мачове с участието на Зенит.

Относно днешната среща, предполага се, е гостите ще играят малко по-активно от съперника си, а надлъгването между двамата португалски специалисти ще продължи през цялото време. Монако показа, че може да действа пресметливо, а подкрепата на трибуните увеличават шансовете на тима да постигне своята цел - да не загуби мача.

Прогноза: Монако - Зенит 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

22 ноември Монако - Каен 2:2 (Лига 1)
26 ноември Байер Леверкузен - Монако 0:1 (Шампионска лига)
29 ноември Рен - Монако 2:0 (Лига 1)
02 декември Монако - Ланс 2:0 (Лига 1)
05 декември Тулуза - Монако 0:2 (Лига 1)

Зенит:

22 ноември Зенит - Кубан Краснодар 1:0 (Висша лига)
26 ноември Зенит - Бенфика 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември Мордовия - Зенит 1:0 (Висша лига)
03 декември Рубин - Зенит 0:1 (Висша лига)
06 декември Зенит - ФК Краснодар 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Монако - Зенит

1 среща
0 победи за Монако
1 равенство
0 победи за Зенит
Голова Разлика: 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160