Ювентус - Атлетико: Без победител


Н. Гавазов

Ювентус - Атлетико: Без победител

Ювентус - Атлетико Мадрид
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 09.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Ювентус посреща Атлетико Мадрид в централния мач на програмата на Шампионска лига във вторник вечер. В зависимост от резултата в двубоя може да видим три варианта на крайното класиране в групата. "Бианконерите" са на три точки пред третия Олимпиакос и на три след утрешния си съперник, което означава, че при равенство италианците ще се класират за следващата фаза на турнира като втори в групата. Първата среща между Атлетико и Ювентус завърши с победа 1:0 за испанците, което означава, че при победа на торинци с два или повече гола, тогава домакините ще завършат на първото място в квартета. При успех на гостите и победа на Олимпиакос в другата среща, Ювентус ще остане трети в класирането.

И двата тима влизат в мача с чудесна форма. Ювентус е в серия от седем мача без поражение във всички турнири, спечелвайки шест от двубоите. През уикенда "бианконерите" направиха безличен мач срещу Фиорентина на "Артемио Франко", мислейки повече за утрешния си сблъсък, отколкото за това как да бъдат победени "виолетовите". Така или иначе Ювентус е лидер в класирането на Серия А с три точки пред своя преследвач Рома.

Атлетико спечели последните си пет мача във всички турнири, като допусна само един гол и отбеляза 14. През уикенда "дюшекчиите" надделяха с 2:0 като гост на Елче (голове на Манджукич и Гименез) и след 14 изиграни мача в Примера дивисион хората на Диего Симеоне са трети в класирането, на четири точки от лидер Реал Мадрид.

Домакините ще бъдат без контузените Асамоа, Ромуло, Бардзали, Касерас и Коман. Вероятно Алегри ще започне с 4-3-1-2 с атакуващото трио Видал - Йоренте и Тевес.

Атлетико не може да разчита на Миранда и Ансалди. Предполага се, че Симеоне ще използва постройка 4-4-1-1, с по-активно участие на фланговите защитници в атаките на тима.

Любопитни факти:

- Ювентус е непобеден в девет домакински мача в европейските клубни турнири.

- Ювентус е само с една загуба в последните си 14 европейски мача на новия си стадион.

- Ювентус е с отличен баланс към испански отбори, които идват тук : 12 победи и 6 равенства от 20 мача.

- Атлетико спечели пет от последните си осем гостувания в Шампионска лига.

- Балансът на Атлетико срещу отбори от Серия А е 4 победи и 1 равенство в девет мача.

- Диего Симеоне прекара осем сезона в Серия А, като през май 2002 година помогна на Ювентус да спечели титлата, разписвайки се а победата с 4:2 на Лацио над Интер, което позволи на торинци да изпреварят "нерадзурите".

- Като треньор на Милан, Масимилиано Алегри спечели само един от 12-те си мача срещу испански отбори.

- Мигел Анхел Моя е единственият вратар, който не е допускал гол в Шампионска лига.


"Няма да е лесно да спечелим с два гола разлика, тъй като Атлетико дава малко шансове. Това ще е различен мач от онзи в Мадрид, тъй като имаме зад гърба си нашите фенове. Трябва да се опитаме да спечелим, но знаем, че те ще се опитат да защитят първото си място", заяви Алегри на срещата си с журналисти.

"От мач на мач ставаме по-добри и по-добри, но мисля, че има къде да растем. Това е много важен мач за класирането в групата. Ювентус може да отпадне, ако загуби срещата, а това прави двубоя още по-интригуващ", заяви Симеоне.

Предполага се, че двубоят ще бъде равностоен, като и двата тима ще играят предпазливо. Вероятно гостите ще са по-прибрани и ще разчитат на контраатаки, а домакините няма да се хвърлят в безразсъдни атаки. Това ни кара и да предположим, че най-вероятно мачът ще завърши без победител.

Прогноза: Ювентус - Атлетико 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

09 ноември Ювентус - Парма 7:0 (Серия А)
22 ноември Лацио - Ювентус 0:3 (Серия А)
26 ноември Малмьо - Ювентус 0:2 (Шампионска лига)
30 ноември Ювентус - Торино 2:1 (Серия А)
05 декември Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)

Атлетико Мадрид:

22 ноември Атлетико Мадрид - Малага 3:1 (Примера)
26 ноември Атлетико Мадрид - Олимпиакос 4:0 (Шампионска лига)
30 ноември Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 2:0 (Примера)
03 декември Л'Оспиталет - Атлетико Мадрид 0:3 (Купа на Краля)
06 декември Елче - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Ювентус - Атлетико Мадрид

1 среща
0 победи за Ювентус
0 равенства
1 победа за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 1:0 за Атлетико Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198