Моуриньо: Никога нямаше да постъпя като Брендън Роджърс


Н. Гавазов

Моуриньо: Никога нямаше да постъпя като Брендън Роджърс

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че никога не би играл с дублиращия си състав във важни мачове. Даденият коментар на португалеца се отнася за избора на неговия колега Брендън Роджърс в снощния мач между Реал Мадрид и Ливърпул в Шампионска лига.

Както е известно, отчитайки близостта на съботната среща от Висшата лига против "сините", наставникът на мърсисайдци съзнателно реши да не използва оптималния си състав на "Сантяго Бернабеу". Роджърс веднага се сблъска със солидна порция критики, включително и от Моуриньо, който направи своя коментар още преди снощния мач, който Ливърпул загуби с 1:0.

"Не говоря за Ливърпул, говоря за себе си. Ако някога преди мач почувствам, че не мога да го спечеля, изобщо няма да пътувам а срещата. Поради това срещу силни съперници аз харесвам да играя със силния си състав. Но кой знае? Ливърпул може да проведе фантастичен мач, да победи и едновременно с това да предостави отдих на играчите си. Тези футболисти ще бъдат в идеално състояние за Челси и тогава това решение ще е гениално. Във футбола трудно може да коментираш подобно нещо", заяви Моуриньо, чиито отбор тази вечер гостува на Марибор и очакванията са, че португалецът ще започна двубоя с Оскар, Азар и Коща на пейката.

 

  Сподели
83