Венгер: В решението на УЕФА няма никаква логика


Н. Гавазов

Венгер: В решението на УЕФА няма никаква логика

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази своето недоволство от това, че УЕФА реши да промени принципа на формиране ма урните в Шампионска лига от следващия сезон. Благодарение на своето стабилно представяне в Европа, до този момент "артилеристите" можеха да разчитат на попадане в първа урна и в резултат на по-благосклонен жребии при разпределянето на отборите в групите.

През миналия месец обаче УЕФА реши да промени принципа на формиране на урните, отдавайки приоритет на шампионите на страните. Венгер не вижда логика в това решение.

"В това нямаше необходимост, тъй като великолепно работеше. Този турнир е най-вълнуващият в света и всеки иска да го гледа. Бях изненадан от решението. Погледнете само какво става. Мисля, че това ще направи урната на поставените безсмислена. Те не уважават логиката. Според мен, трябва да се гледат резултатите в Европа. Не искам да се сражавам срещу това, но подборът на поставените отбори ще е по-малко интересен. Първата урна губи своята значимост", заяви Венгер.

 

  Сподели
146