Гуардиола: Резултатът не отразява истинското майсторство на отборите


Н. Гавазов

Гуардиола: Резултатът не отразява истинското майсторство на отборите

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола сподели мнението си за мача от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига с Рома. Както е известно, баварците пометоха съперника си със 7:1 и уверено водят в класирането в групата. Испанският специалист е доволен от това, че идеите му намират реализация.

"Отборът притежава способността бързо да взема решения, но не бива да казваме, че мачът е идеален. В първите минути не играхме по най-добрия начин, а след почивката Рома показа много добър футбол. Разбира се, доволни сме от резултата и от това, че сме близо до класиране за плейофите", заяви Гуардиола.

"През второто полувреме позволихме на Де Роси и Пиянич да доставят топката на Жервиньо и Итурбе, които създадоха 2-3 опасни положения за гол, но Нойер ни спаси. Изходът на мача бе ясен, но бяхме длъжни да продължаваме да владеем топката. Моят Байерн е отличава от моята Барселона, но това са великолепни отбори, притежаващи две ценни качества: позволяват ми да творя това, в което вярвам, а също така и моите идеи в живота. Ако бяхме оставили Рома да играе своя си футбол, те щяха да бъдат много опасни. След две седмици ние отново ще се срещнем с тях и това ще бъде друг мач. Сега се случи нещо като нещастен случай. Резултатът не отразява истинското съотношение на майсторството на отборите", заяви Гуардиола.

 

  Сподели
105