Моуриньо: Бих искал Челси и Спортинг да продължат напред


Н. Гавазов

Моуриньо: Бих искал Челси и Спортинг да продължат напред

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за предстоящата среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига против Спортинг. Португалецът призна също така, че би желал в следващата фаза на турнира да продължат именно "сините" и "лъвовете".

"Предстои ни важен мач, труден мач. Ако мога да пусна най-добрите си играчи и най-силния си състав, това ще е отбор, идеален за носене на точки и аз няма да правя каквито и да е изменения. Имам в запас класни футболисти, тяхното майсторство ще ми помогне, те могат да влязат и да променят посоката на играта. Готови сме за битката", заяви Моуриньо.

"Не разбирам, какво значи фаворит във футбола. Победа - това е добре. Ние ще се стараем да победим, но да се стараеш и да победиш са две различни неща. Спортинг си има своето оръжие. те може да смятат точката за не лош резултата. Дали отборът им ще строи стратегията си, изхождайки от желанието да се спечели една точка? В петък видяхме отбор, който не е доволен от равенството. Ако те бъдат сами себе си, тогава ще се получи отличен мач и отлично завръщане на Спортинг в Шампионска лига", каза още Жозе.

"Чувствам се горд заради работата си като асистент на Сър Боби в Спортинг. В този клуб бяха всичко, което можех да бъда. Стараех се да помагам колкото мога, като единственото, което разваля спомените ми е начинът, по който си тръгнах, но аз не съм ядосан. Отдавна не съм срещал португалски отбор в Шампионска лига, от сезон 2006/07. Приятно е да се върна!Ако мога да избирам кой да излезе от групата, бих желал на първо място това да е Челси, а на второ Спортинг", завършва португалският специалист.

 

  Сподели
102