Дербито на група Н няма да излъчи победител


FUTBOL-TV

Дербито на група Н няма да излъчи победител

Шахтьор Донецк - Порто
Стадион: "Лвов Арена", Лвов
Дата: 30.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)


Най-интересният сблъсък от вторите срещи в група "Н" на Шампионската лига ще е дербито между сочените за фаворити в нея отбори на Шахтьор Донецк и Порто. Заради усложнената военно-политическа обстановка в размирната Донецка област двубоят няма да се състои на ултрамодерния стадион "Донбас Арена". Феновете на Шахтьор ще трябва да изминат разстоянието от над 1 200 км. до далечен Лвов, който се намира в западната част на страната, където Шахтьор ще домакинства през настоящия сезон в очакване руско-украинският конфликт да се реши час по-скоро.

Украинският шампион започна с нулево реми тазгодишното си участие в най-престижния клубен турнир. "Миньорите" не успяха да победят Атлетик Билбао на неговия "Сан Мамес", като играчите на Мирча Луческо имаха по-чистите положения пред вратата на баските, но стражът на Атлетик Горка Ираисос спаси с вещина опасни удари на гостите от Донецк. Под въпрос за настоящия двубой е само Кучер, като румънският наставник на тима ще реши в последния момент дали защитникът ще е напълно готов за игра.

Порто унижи БАТЕ Борисов с категоричното 6:0 на своя "До Драгао" в първия си мач от груповата фаза на Шампионската лига и показа, че тази година е готов за нещо по-сериозно. Белоруският тим, който в предишни години винаги радваше със сърцата си игра, се представи ужасно и можеше да отнесе още по-сериозна загуба. Три гола за "драконите" заби Ясине Брахими (5', 32', 37'), а по един добавиха Джаксън Мартинес (37'), Адриан Лопес (61') и Винсент Абубакар (76'). Отделно Мартинес удари две греди. Старши треньорът на португалците Хулен Лопетеги няма да може да разчита само на младия нападател Пасиенсия.

Двата отбора вече са се срещали в груповата фаза на турнира. Това стана през сезон 2011/2012, а тогава Порто победи и в двата мача помежду им, съответно с 2:1 у дома и 0:2 в Донецк.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Порто 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

07 септември Университатеа Клуж - Шахтьор Донецк 0:2 (Приятелска среща)
13 септември Черноморец Одеса - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)
17 септември Атлетик Билбао - Шахтьор Донецк 0:0 (Шампионска лига)
21 септември Шахтьор Донецк - Зоря Луганск 0:1 (Висша лига)
25 септември Полтава - Шахтьор Донецк 1:5 (Купа на Украйна)

Порто:

31 август Порто - Морейренсе 3:0 (Суперлига)
14 септември Витория Гимараеш - Порто 1:1 (Суперлига)
17 септември Порто - БАТЕ Борисов 6:0 (Шампионска лига)
21 септември Порто - Боависта 0:0 (Суперлига)
26 септември Спортинг Лисабон - Порто 1:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - Порто

4 срещи
0 победи за Шахтьор Донецк
1 равенство
3 победи за Порто
Голова Разлика: 8:4 за Порто

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200